fredag den 9. september 2011

Blommelommelum



Blommerne er blevet forvandlet til den lifligste blommemarmelade.
Opskriften er fra Nanna Simonsen´s "Smag på Danmark"
1 1/2 kg blommer
7-800g rørsukker
2-3 hele nelliker
1 flækket vaniljestang
saften fra 1 citron
revet skal fra 1 usprøjtet citron (kun det gule)
Blommerne halveres og udstenes.
Knæk 15 blommesten og tag kernerne ud.
Put hele moletjavsen i en gryde.
Læg låg på og bring det langsomt i kog.
Lad det simre blidt indtil blommerne er ved at være kogt ud (ca. 20 min.)
Jeg måtte stive lidt med Rød Melatin fordi blommerne var meget saftige.
Hæld marmeladen på atamonskyllede glas og luk til.

Af erfaring kan jeg oplyse at sådan en klat ovenpå en knækbrød med brie
er
muuuuuuuuums.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar